VLIZ-webinar Wereldoceaandag: Virtuele Noordzeeduik – Haaien

Binnenkort is het weer Wereldoceaandag! Om de oceaan te vieren zet het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) zijn virtuele Noordzeeduik verder op woensdagavond 9 juni (20u). In het tweede webinar in deze reeks houden we halt in de waterkolom, het grootste ecosysteem op aarde en tevens het leefgebied voor haaien. Prof. dr. Gudrun De Boeck (Universiteit Antwerpen) beantwoordt vragen als hoe gevaarlijk zijn haaien in de Noordzee? Klopt het dat haaien moeten blijven zwemmen om voldoende zuurstof te krijgen? En waarom spoelen er vooral fossiele haaientanden aan op het strand? Voor iedereen met goesting in meer zee in deze coronatijden!

Tot zolang de coronamaatregelen ons dwingen om op andere manieren in contact te staan met ons leergierige publiek, organiseert het VLIZ virtuele informatiesessies voor het brede publiek via ZOOM. Dit online platform is gemakkelijk en gratis te installeren op PC, laptop, tablet of mobiele telefoon. Wil of kun je geen programma downloaden, volg het webinar dan gewoon via je browser. Je hoeft geen account aan te maken.

Geïnteresseerd in in de virtuele Noordzeeduik met focus op haaien in de waterkolom? Via onderstaande link kan je registreren. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail voor je deelname op woensdagavond 9 juni.

Naar de registratie

Wereldoceaandag – jaarlijks vraagt VN extra aandacht voor de oceaan

Op 8 juni vieren we de jaarlijkse Wereldoceaandag (WOD). Speciaal voor deze gelegenheid voorzien we het VLIZ-webinar van een Wereldoceaandag-sausje. De focus van WOD in 2021 ligt op de bescherming van ten minste 30% van onze blauwe planeet voor een gezonde oceaan en klimaat. Met de hulp van honderden organisaties en miljoenen burgers, wil WOD steun bieden aan de wereldwijde beweging om tegen 2030 ten minste 30% van onze blauwe planeet te beschermen (“30×30”). Een gezonde oceaan is immers een cruciaal onderdeel van de oplossing voor de klimaatcrisis. Door 30×30 te ondersteunen, kunnen we de levensondersteunende systemen van onze planeet beschermen, met name de onlosmakkelijke verbindingen tussen de oceaan, het klimaat en biodiversiteit.

Meer over Wereldoceaandag

Hoe gaat het online webinar in zijn werk? In de bevestigingsmail vind je een link naar het webinar (achter ‘Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android’). Klik op deze link om deel te nemen. Je komt tijdelijk terecht in de wachtruimte, waarna je toegang krijgt tot de webinar. We openen de deuren van het webinar om 19u55. Je eigen audio en video zal je niet kunnen inschakelen. Via de chatbox heb je wel de mogelijkheid om in interactie te gaan met de sprekers en de andere deelnemers. Klik hiervoor op het tekstballonnetje onderaan je scherm.

Je kan de eerdere VLIZ-webinars herbekijken via het YouTube-kanaal van VLIZ.View event in IMISEvents overview

Bron:

http://www.vliz.be/nl/event/2021-vliz-webinar-virtuele-noordzeeduik-waterkolom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.