Afscheid Edith Bracke

Het is met grote verslagenheid en droefheid dat we als OVOS bestuur het overlijden melden van onze secretaris Edith Bracke.

Edith was al vele jaren loyaal bestuurslid bij OVOS, de Oost-Vlaamse Vereniging voor Onderwateronderzoek- en Sport, en als secretaris het aanspreekpunt voor de vele Oost-Vlaamse aangesloten clubs. Edith leverde een ongelofelijke bijdrage aan de duiksport in Oost-Vlaanderen en was met haar sterke inzet en passie voor OVOS de drijvende kracht voor het gekende OVOS proevenweekend, de regionale NELOS opleidingen en vele andere activiteiten.

Edith was heel geliefd in duikend Vlaanderen en gekend als een enthousiaste en diepmenselijke instructeur. Met haar enorme ervaring begeleidde ze vele duikers met goede raad en daad van doopduik tot gevorderde opleiding. Haar positieve blik, opbeurende kracht en warme glimlach zullen velen van ons bijblijven.

Onze gedachten gaan ook intens uit naar haar man Eddy met wie ze lief en leed deelde en een sterk en warmhartelijk duo vormde. We wensen Eddy, hun kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte toe in deze zware periode van verdriet.

We gaan Edith enorm hard missen en ze blijft voor altijd in ons hart.

OVOS zal nooit meer hetzelfde zijn.

Het OVOS bestuur

5 reacties op “Afscheid Edith Bracke

 1. Namens duikclub Neptunus Mechelen zou ik mijn medeleven willen betuigen aan de familie, vrienden, duikmakkers en clubleden van Manta en OVOS. Edith was een goede en gewaardeerde bekende van een aantal van onze leden. In alle opzichten is dit een tragisch verlies. Laten we de goede herinneringen koesteren.
  Sterkte voor zij die haar dierbaar waren.

 2. Met dank Edith gekend te hebben. Haar steun na een persoonlijk duik incident enkele jaren terug zal ik nooit vergeten.
  Oprechte deelneming aan vrienden en familie.

 3. Edith, zoals de term flikken geen belediging is voor de Gentse Politie is de term ‘een echt duikwijf’ ook geen belediging, het is een hele eer! Jij maakte en beleefde samen met Eddy ons clubje Mantis. Jij leerde ons de diepere betekenis van het duiken in al zijn facetten kennen. Jouw kennis, levensvreugde, openheid en warmte gaan we heel hard missen.
  Blij om jou goed gekend te hebben!
  Jan en Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.